AKTUELNOSTI

MEĐUNARODNI DAN MLADIH 2015

Crvena linija

10 avgust 2015

U sredu 12.Avgusta obeležava se Međunarodni Dan mladih. Ovaj međunarodni događaj ima za cilj promovisanje građanskog angažmana i učešća mladih u politici i javnom zivotu, kako bi mladi bili osnaženi u punom doprinosu društva, razvoja i mira.

Crvena linija se priključila velikoj akciji obeležavanja Međunarodnog Dana mladih, koje će biti održano na novosadskoj plaži Štrand, u sredu 12. Avgusta, od 17 do 22 časa.

U organizaciji grada Novog Sada, najavljeno je učešće velikog broja organizacija za mlade kao i dolazak Vanje Udovičića - Ministra omladine i sporta Republike Srbije. Tako ćete na jednom mestu moći da prisustvujete kulturnim, zabavnim, edukativnim i sportsko –rekreativnim sadržajima.

Naravno, pozivamo Vas da posetite i naš štand, na kom ćete moći kroz igru, kviz i druženje sa našim volonterima, da se informišete i proverite svoje znanje!

Vidimo se :)

DAN SEĆANJA NA PREMINULE OD AIDS-a

Crvena linija

15 april 2014

Udruženje Crvena linija i ove godine će obeležiti manifestaciju Candlelight Memorial Day - Dan sećanja na preminule od AIDS-a, uz podršku partnerskih organizacija.

Volonteri Crvene linije će deliti prolaznicima edukativni materijal i zamoliti ih da ostave poruke podrške ispod sveća.

Ovaj dan je još jedan značajan dan, jer osobe koje žive sa HIV/AIDS-om se i dalje vrlo retko spominju, sem 1.decembra.

Manifestacija će se održati 18. maja 2014. sa početkom u 19 sati u centru Novog Sada, pored katedrale.

Paljenje sveća je u 20 sati.

POZIVAMO VAS DA NAM SE I OVE GODINE PRIDRUŽITE.

ZONA BEZ DISKRIMINACIJE 2013

Crvena linija

27 novembar 2013

Udruženje Crvena linija i ove godine organizuje i obeležava 1. Decembar - Svetski dan borbe protiv HIV-a , Javnom akcijom „Zona bez diskriminacije“ uz prisustvo partnerskih organizacija.

Udruženje Crvena linija i ove godine organizuje i obeležava 1. Decembar - Svetski dan borbe protiv HIV-a , Javnom akcijom „Zona bez diskriminacije“ uz prisustvo partnerskih organizacija.

Tokom akcije volonteri će deliti promotivni materijal i davati informacije o seksualno prenosivim infekcijama.

AKCIJA SE ODRŽAVA U ULICI ZMAJ JOVINA 1, ISPRED PRODAVNICE SWAROVSKI, IZMEĐU 13 - 15 ČASOVA.


ŽURKA U KLUBU ROUTE 66

Povodom obeležavanja o1. decembra Svetskog dana borbe protiv SIDE, sedmu godinu za redom u Klubu Route 66, Organizacija Crvena Linija organizuje žurku edukativnog karaktera. Pored edukativno-informativnog materijala i video prezentacije posetioci će biti informisani o načinima prenošenja te bolesti, o njenoj prirodi i naravno o načinima prevencije s akcentom na izbegavanje rizičnog ponašanja i sprečavanju diskriminacije osoba obolelih od side.

U muzičkom delu učestvovaće Nenad Pagonis zvanično najbolji kik-bokser na svetu sa svojim bendom Jurassic Rock, a kao predgrupa nastupiće bend Ctrl-Alt-Del.

Više o ovom događaju možete saznati na http://www.facebook.com/events/594611003939426

POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE I ZAJEDNIČKI OBELEŽIMO MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HIV/AIDS-A.